Багата наша українська земля народними традиціями та обрядами.Взимку пора новорічно-різдвяних свят. Щедрівками й колядками вітаються всі у передноворічну ніч та Різдво ХристовеКутя — основна обрядова страва протягом усього періоду зимових календарних свят. Традиційно вона готується тричі. Перша, називається Багатою - в переддень Різдва: друга — Щедра — на Щедрий вечір: третя — Голодна — в переддень Водохрещі.Для користувачів молодшого віку в бібліотеці був проведений захід "Святкові дзвони січня" та оформлена книжкова виставка "Хоровод зимових свят".
Бібліотекар розповіла про традиції святкування новорічних свят в україні, де ці свята вважалися найбільшими у році. Діти з задоволенням брали участь у розважальній програмі: розповідали вірші, співали колядки, щедрівки.
Немає коментарів:
Дописати коментар