середу, 2 квітня 2014 р.

Краєзнавчий екскурс


Херсонщина… Мій рідний край. Моя маленька батьківщина. Неозорі степи, густі сади й виноградники. Край пшениці й рису, овочів і тонкорунного вівчарства.
У степах півдня України Херсонщина – справжня перлина. Тут на сотні кілометрів простяглися узбережжя Чорного і Азовського морів, Дніпра й Інгульця, безліч озер, заплави, острови, прекрасні місця для відпочинку.
Якщо пливти по Дніпру на південь уздовж високого правого берега, вимальовується, розкинувшись майже на півтора десятка кілометрів, старовинний, овіяний славою, оспіваний у віршах поетів, сонячний Херсон.
Херсон – одне з найстаріших міст півдня України. Розташований недалеко від гирла Дніпра, він має виключні природні можливості для того, щоб бути красивим, ошатним, благоустроєним.
Так розпочалася зустріч бібліотекарів з учнями 9-11 класів ЗОШ №2, яка присвячена 70-річчю заснування Херсонської області. Не можна уявити собі прогресивну людину нашого часу, серце якої лишилося б байдужим до рідної природи, до історії свого краю, до життя його людей.
Учні  здійснили  подорож в минуле рідного краю, пригадали історичні події, що розгорталися на території Херсонщини,  розглянули герб та прапор  області, ознайомилися з його елементами. Учням була представлена слайд-презентація "Історико-культурні пам'ятки Херсонщини", де детально розглянули історичні пам'ятки нашого краю.

 
                   

                             
 
      

             
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар