пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

Посвячення в читачі "Завжди було і буде вічне - дитина з книгою в руці"

        Книга – джерело розуму та мудрості, натхнення та краси,яке супроводжує нас протягом життя; це сонячний промінь, який прийшов на землю,щоб освятити її слово знаннями. Сьогодні неможливо уявити своє життя без книги.Де б ми не були, щоб не робили, книга – наш вірний супутник.
                             "Завжди було  і буде вічне - дитина з книгою в руці"- під такою назвою 10 жовтня в Іванівській центральній районній бібліотеці для дітей відбулася посвята в читачі. На відвідувачів - учнів  1-А класу Іванівської гімназії чекала велика програма. Радо зустріли  своїх майбутніх читачів завідувач дитячою бібліотекою Шип Т.О і бібліотекар Козарчук Л.Л.  та помандрували чарівними вуличками затишного книжкового містечка: познайомили з його відділами, книжковими виставками, новітніми технологіями, які є в бібліотеці, розповіли про те, як розташовані книги в своїх будиночках - на стелажах.  
 
 

 
 
Крім того, на учасників заходу чекали зустріч з казковими героями : Королевою Книг, Букварем, Незнайком, Бабою Ягою. Ролі казкових персонажів майстерно виконали волонтери - учні 9 класу Цимбал Тетяна, Ніколашина Анастасія та Лебединська Олександра.
 

 
 

 

 

 
 
 Добра Королева Книг разом з своїми помічниками  розповіла діткам про важливість читання та про дотримання правил бережного ставлення до книги. Маленькі читачі показали хороші знання українських народних казок, відгадували загадки. А герої казок, які не змогли потрапити на наше свято, прислали свої поздоровлення, які діти охоче прослухали та відгадали.  Але на цьому їхні випробування не скінчилися. Королева Книг забажала дізнатися, чи вміють малята правильно користуватися книгою, та запропонувала подивитися мультфільм  за мотивами вірша відомого російського письменника Самуїла Яковича Маршака "Грицеві книжки".
 

 
 

 
 

 
А на закінчення свята юні читачі отримали від казкових героїв емблеми нашої бібліотеки і  дали обіцянку бережно ставитися до книги і дотримуватись правил користування бібліотекою.
Королева Книг побажала  бути активними читачами бібліотеки, і,  щоб книги стали  друзями малят не тільки під час навчання, а й на все життя.
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар