пʼятницю, 23 серпня 2013 р.

Урок державності "Слався, незалежна Україно!"

 Батьківщино, земле рідна,
 Земле сонячна і хлібна,
 Ти навік  у нас одна.
 Ти, як мати найрідніша,
 Ти з дитинства наймиліша,
 Ти і взимку найтепліша -
 Наша отча сторона.
 
                     Ми живемо на чудовій мальовничій землі, на Україні.
Україна... В одному цьому слові і для нас, і навіть для чужинців бринить музика смутку і жалю... Україна - країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові  до народу і чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю. Шлях України позначений високими степовими могилами, руїнами та прекрасними, безіменними, невідо-мо коли і ким складеними піснями.
Народе України! Твоєю силою, волею, словом утверди-лася на нашій рідній землі самостійна Українська держава - Україна.
24 серпня 2013 року український народ відзначає 22-річчя Дня Незалежності України - головне державне свято країни та 23 серпня - день Державного Прапора.  І саме з цієї нагоди в дитячій бібліотеці пройшов урок державності  "Слався, незалежна Україно!"  та представлена виставка-презентація "Україно! Ти для мене диво!" для відвідувачів бібліотеки 4-7 класів.
Бібліотекар з дітьми здійснили подорож, під час якої пригадали, а також дізналися багато цікавого про нашу державу, її традиції, історію, теперішнє життя.





Вистраждавши, виборовши собі волю, Україна має тепер свою державну мову, свої державні та народні символи. Дітям були представлені кросворди, де вони розгадували символи України.

 

 


Бібліотекар розповіла дітям легенду про виникнення української пісні, найцінніший дар, який уславив її на цілий світ.Після цікавої подорожі по нашій Батьківщи-ні було показане відео про Державний прапор України, його народження.

 






 


Немає коментарів:

Дописати коментар