середу, 31 липня 2013 р.

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України "Діти - майбутнє України"

Президентом України В.Ф. Януковичем проголошено нові соціальні ініціативи  - "Діти - майбутнє України", які спрямовані на захист дітей.
Наша бібліотека активно включилася у виконання  соціальних ініціатив та провела ряд заходів, спрямованих на розвиток творчих здібностей дітей.  Щорічно проходить конкурс "Найкращий читач року", де конкурсанти змагаються у районному турі, а переможці - у обласному конкурсі "Найкращий читач України".
Обласна акція "П'ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!" сприяє розвитку волонтерського руху у бібліотеці, спонукає читачів писати та малювати відгуки про прочитані книги. Так, наприклад, в бібліотеці волонтерами було проведено голосне читання на свіжому повітрі з меншою групою читачів. Волонтери читали оповідання та казки, а малята зачитали віршики.
 

 
Серед молодших відвідувачів бібліотеки був проведений конкурс малюнків "Моя улюблена книга". Діти із задоволенням прийняли участь  у конкурсі, автори кращих робіт були відзначені солодкими призами.   

 
                                           

Найбільший скарб країни - це  її люди. Яким виросте молоде покоління, такою буде наша держава.
Президентські ініціативи спрямовані як на захист прав дітей-сиріт і дітей з обмеженими можливостями, так і на створення можливостей для всебічного розвитку дітей, підтримку обдарованих дітей, залучення до занять спортом, навчання у гуртках.
З метою активізувати правову освіту та правове виховання дітей і підлітків шкільного віку, сприяти вихованню у підростаючого покоління громадян поваги до закону і прав, до норм і правил співжи ття людей у суспільстві, відповідальності за свої вчинки, формування громадянської позиції та розуміння важливості і розбудови правової держави та суспільства бібліотека прийняла участь в обласному конкурсі на кращий правовий захід "Права людини починаються з прав дитини". Бібліотекарі разом з учнями здійснили мадрівку в країну Права. Учням була презентована слайд-презентація "Я і мої права", де дізнались про те, в яких документах записані права людини, які права закріплені в Конвенціїї ООН про права дитини, хто і як може їх захистити. Закони держави повинні захищати людину, її права. Таких прав дуже багато - на життя, на житло,харчування, медичну допомогу, знання, відпочинок тощо. Учням були розкриті сторінки такого важливого документу як Конвенція ООН про права дитини.
 


Всі діти мають право на ім'я, сімейні зв'язки. Учні називали своє ім'я та його тлумачення. Так, всі імена означають найкращі риси характеру і ніхто не може позбавити дитину права на ім'я, сімейні зв'язки та громадянство.
Всі діти мають право на любов та піклування батьків.
Всі діти мають право на медичну допомогу.
Всі діти мають право на повноцінне харчування та багато інших статей.
До кожної статті Конвенції ООН були  показані уривки із відомих казок, які потім обговорювали.
Діти такі ж громадяни, як і дорослі. І будь-яка родина зробить все, щоб захистити свою дитину від біди та неприємностей, так і держава повинна захищати своїх громадян на випадок загрози порушення прав.
З метою популяризації нових соціальних ідей Президента України в бібліотеці також  була оформлена виставка "Діти - майбутнє України".

                                          


 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар