понеділок, 23 березня 2015 р.

Інформаційний коктейль "Цікаві факти про воду"

Всесвітній день води був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН і вперше пройшов 22 березня 1993 року. З тих пір ця подія щорічно відзначається 22 березня. Вода - найпоширеніша і найбільш незвичайна речовина на нашій планеті. Вона має унікальні хімічні й фізичні властивості, які відіграють надзвичайну роль у підтримці життя на Землі.З нагоди цієї дати для відвідувачів бібліотеки був проведений інформаційний коктейль "Цікаві факти про воду". Діти дізналися 20 найцікавіших фактів про воду, таких,  наприклад як:
-людина може обходитися без їжі 30 діб і менше тижня без води;
-кавун на 93% складається з води;
-80% земної поверхні вкриті водою;
-недалеко від села Кергалан в Азербайджані є горюча вода. Від сірника вода спалахує блакитним полум'ям через наявність у її складі метану;.
 - вода - це основний розчинник в людському організмі. З її допомогою переносяться всі корисні речовини, вона ж виводить з організму шлаки та шкідливі речовини та ін.

Скільки станів у води, у якій країні найчистіша вода, яка вода швидше перетвориться на лід - холодна чи гаряча, що буде, якщо "переохолодити"воду - ці та інші питання розглядали разом з дітьми. На завершення переглянули відеоролик "Властивості води".







Немає коментарів:

Дописати коментар