пʼятницю, 6 березня 2015 р.

До днів Шевченка

                                             Навесні,коли тануть сніги,
                              І на рясті заграє веселка,
                              Повні сил і живої снаги
                              Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.
   Тарас Григорович Шевченко - великий український народний поет. Життя нашого генія таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було правдою. Дата 9 березня 1814 року пам'ятна в історії української літератури. Тоді, темної ночі, перед світанком, у селі Моринцях на Звенигородщині, у хаті Григорія Шевченка, кріпака пана Енгельгарда, блиснув єдиний на все село вогник: народилася нова панові кріпацька душа, а Україні - її Великий співець - Тарас Шевченко.
  Так, до цієї пам'ятної дати для відвідувачів бібліотеки був проведений захід "Стежками Тарасового слова", представлена відео-презентація "Живи в мені! Ти - спів святий Тараса!" та оформлена книжкова виставка " Живлять серце Тарасові джерела".
Всі разом згадали біографію Шевченка, літературну та поетичну спадщину поета. На закріплення матеріалу відповідали на запитання вікторини та читали вірші. Можна з впевненістю сказати, що наше молоде покоління добре знає творчість генія українського народу  та шанує його пам'ять.






Немає коментарів:

Дописати коментар