понеділок, 6 квітня 2015 р.

Тиждень дитячої книги

Щороку традиційно в бібліотеці проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої книги було засновано 22 лютого 1993 року.
Цей захід було створено з метою заохочення дітей до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп'ютеризації, інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.
 Розпочався тиждень читання святом книги "Хай завжди буде книга!", яке було проведено для учнів 1-4 класів  ЗОШ №2.
Людина, яка любить і вміє читати,  щаслива людина. Круг неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів.Ці друзі - книги...У світі існує багато безліч  різних книг. Книги по - різному допомагають людям,  бо одні навчають, другі - розважають, треті - допомагають. У одних книжках можна прочитати про минуле, а в інших - про космічні мандрівки. Скільки у людини потреб, стільки й різних книг.Бібліотекар розповідала про роль та цінність книги в житті людини, про те,що книга - це порадниця,подруга, помічниця. Діти пригадали багато загадок, прислів`їв та приказок про книгу. Також були прочитані вірші.

 

                                      




Також в бібліотеці була оформлена книжково-ілюстративна виставка "Дивосвіт нової української книги", де наші читачі мали змогу ознайомитися з літературою нових сучасних українських письменників.  
        
                   

        
                                     
                  



          До дня птахів відвідувачам бібліотеки була представлена презентація та проведена вікторина "У світі птахів". Сумним і нецікавим було б наше життя без птахів. І справді, уявіть собі весну без пташиного співу, теплі ночі без тьохкання солов'їв, ліси без кування зозуль чи степи без орлиного клекоту. А в наших містах та селах живуть вірні супутники людини - горобці, голуби, ворони, гайворони і багато інших птахів. Усі вони милують око своїм забарвленням - часом яскравим, а інколи - скромним, але витончено шляхетним.
Поведінка птахів завжди приваблювала людину і загадувала їй загадки. Як ці створіння знаходять шлях у вирій, а потім безпомилково повертаються додому, в місця, де вони народилися? Як вони визначають час для кочування чи відльоту? Чому деякі птахи будують складні гнізда, але є й такі, які зовсім не переймаються тим, де їм відкласти яєчка?  І чому одні живуть у густих лісах чи на болотах і не витримують присутності людини, а інші легко пристосовуються до життя поруч із нами? Чому птахи, зрештою, співають?
Ці та інші питання розглядали разом з дітьми. Питань дуже багато, а відповідей на чимало з них і досі немає. На питання вікторини відповідали з великим захопленням. Бібліотекар також ознайомила з літературою про птахів, яка є у фонді нашої бібліотеки.
     
      

                               




Прийдешній 2015 рік багатий на ювілейні книжкові дати. Читання - це завжди насолода, а особливо коли знайомишся з книгами, у яких день народження. До уваги відвідувачів бібліотеки було презентовано подорож-знайомство з книгами-ювілярами. Діти переглянули презентацію "Книги-ювіляри - 2015" та ознайомилися з творами, які є у фонді нашої бібліотеки.


   

                           
       

                                   




Для молодших читачів бібліотеки в дитячому садку "Лелеченя" була проведена вікторина за казками "Чи знаєш ти українську казку?". Разом з дітьми згадували всім відомі українські казки, зачитували уривки з них, а потім дітки з задоволенням відповідали на питання вікторини.

     

 

                           




До 210-ої річниці Г.Х.Андерсена для учнів 4 класів ЗОШ №2 був проведений казковий феєрверк "Чарівний світ Андерсена". Бібліотекар ознайомила учнів з творчістю відомого казкаря та провела літературну вікторину по таким казкам, як "Снігова королева", "Гидке каченя", "Дюймовочка", "Принцеса на горошині", "Русалонька", "Стійкий олов'яний солдатик", "Дикі лебеді", "Оле-Лукойе". 






Здавна вважалося, що втратити здатність сміятися - то велике нещастя в житті людини. У народі кажуть, що коли частіше смієшся, то більше проживеш і хворіти будеш менше.  Для відвідувачів бібліотеки до дня гумору був проведений захід "Жменька сміху дітям на втіху". Діти з задоволенням слухали сценки зі шкільної парти, смішинки, а також самі розповідали забавні анекдоти та ситуації.







Завершився тиждень дитячого читання в нашій бібліотеці переглядом мультфільмів. Діти з задоволенням дивилися свої улюблені мультфільми.






















Немає коментарів:

Дописати коментар