четвер, 8 травня 2014 р.

Стоять безмовно обеліски вічні, сняться їм дороги героїчні

 В цьому році ми відзначаємо 69 - у річницю Перемоги над німецько- фашистськими загарбниками.


Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших. Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день назавжди залишиться для нас затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги.
З цієї нагоди в нашій бібліотеці була проведена меморіальна година "Стоять безмовно обеліски вічні, сняться їм дороги героїчні". Бібліотекар розповіла про тяжкі воєнні роки війни 1941-1945рр. Яка нелегка доля спіткала дітей-війни та жінок. Адже скільки жінок, юних дівчат виносили на своїх тендітних плечах поранених,  збивали ворожі літаки, були снайперами, виконували чоловічу роботу в тилу ворога. Діти читали вірші про війну, та уривки з улюблених книг: Родимцев О."Марійка з мишоловки", П`ятишкін П. "Незгасне полум`я", Тютюнник Г. "Климко", Нікольський Б."Солдатський секрет" та інші.
Також була оформлена тематична полиця "Їх подвиги в пам`яті вічні".
 
А перегляд відеофільмів про Велику Вітчизняну війну запропонував нашим читачам пункт вільного доступу до мережі Інтернет. 
 
 
 
 
 
 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар