четвер, 5 грудня 2013 р.

Я обираю професію лікаря

Продовжується робота над 2 етапом інноваційного проекту із профорієнтації шкільної молоді "ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє". Учасники Іванівської команди "Юніор" для дослідження обрали такі професії: лікар, фермер, електромонтер, ветлікар та перукар. І перша зустріч з представником професії - лікар відбулась 2 грудня в приміщенні Іванівського центру зайнятості.
        "Лікар - одна з найблагородніших професій. Професія лікаря, як казав А. П. Чехов, - це подвиг. Вона вимагає чистоти душі і помислів. Треба бути ясним розумово, чистим морально і охайним фізично". "Лікар повинен завжди бути добрим і милосердним, тому що справа, якою він займається, полегшує страждання хворого і рятує його від смерті. До лікарів люди ставляться завжди особливо, вони їх цінують і поважають. У руках лікаря перебуває людське життя. Легше стати лікарем, ніж бути ним. Лікар - це не просто професіонал, це творець"- з таких слів розпочалася зустріч "профістарівців" з сімейним лікарем Іванівської центральної лікарні Фіщенко Тетяною Миколаївною.
Тетяна Миколаївна зазначила, що професія лікар нелегка і треба докласти максимум зусиль, щоб всупити до медуніверситету.

Але в цій професії є і свої плюси, це - ти завжди зможеш допомагати людям, в тому числі і своїм близьким.
Також те, що медицина ніколи не стоїть на місті, тому процес навчання і самовдосконалення може тривати все життя, і зараз відкривається багато приватних лікарень, що дає більше шансів працевлаштуватися.



 

Учасники проекту - Холодна Вікторія та Цимбал Тетяна, які обрали цю професію для подальшого дослідження дізналися багато цікавого та корисного.
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар