неділю, 15 грудня 2013 р.

Всеукраїнський тиждень права

З 9 по 14 грудня 2013 року в нашій бібліотеці пройшов Всеукраїнський тиждень права.  Це стало традицією і відбувається щорічно в тиждень, що включає в себе 10 грудня - день прав людини, який у світі відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамлеєю ООН в 1948 році Загальної Декларації прав людини. Цикл заходів, які проводилися в бібліотеці,спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина.
З дитячих років діти потрапляють в різні ситуації, коли необхідно знати свої права та обов'язки. Ьуває так, що ми не знаємо, як захистити свої права,що для цього слід зробити, до кого звернутись по допомогу. Саме тому для   учнів 3-5 класів була проведена бліц-вікторина "Твої права та казкова країна".  Метою вікторини було: закріпити і розширити знання дітей про їхні права, вчити і розуміти зміст казки, яка характеризує порушення прав дитини, вчити дітей протистояти злу і творити добро.
 


 
 

                                       

                                                               

На завершення вікторини учням була представлена відео-презентація по правам "Права та обов'язки в сюжетах казок".
 
Щоб познайомити учнів зі своїми правами та обов'язками, розвивати інтерес до правової освіти, для учнів 9 та 11 класів в читальному залі районної бібліотеки був проведений урок-міркування "Адміністративні правопорушення підлітків" На захід була запрошена голова районного суду Крисанова В.І. Бібліотекарі ознайомили учнів про основні документи, в яких записані їхні права та коли вони були прийняті, а наша гостя розповіла їм про адміністративні правопорушення, які здійснюють підлітки в такому віці та яке несуть за це покарання.
 

                                                 


                                                   
 
 У  віртуальну мандрівку по правовим  сайтам України відправилися відвідувачі інтернет-центру  та  переглянули мультфільми по правам та обов'язкам.
 
 
 

                                                   
 
Також до Тижня права в бібліотеці була оформлена юридична полиця "Подорож країною Закону", де відвідувачі мали змогу познайомитися з літературою на правову тематику із фонду бібліотеки.
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар