середу, 11 лютого 2015 р.

Інтернет - територія безпеки


В усьому світі сьогодні, 10 лютого, відзначають Міжнародний день безпечного Інтернету. Це свято, покликане просувати безпечне і відповідальне використання онлайн-технологій, особливо серед дітей, проводиться Європейською мережею Центрів безпечного Інтернету Insafe щорік у лютому. Програма ініційована Коаліцією за безпеку дітей в Інтернеті, що заснована компанією "Майкрософт Україна" в рамках програми "Партнерство в навчанні". Програма "Безпека дітей в Інтернеті" включає цілий ряд заходів, спрямованих на навчання дітей, вчителів та батьків правилам безпечного користування Інтернетом.



Першим кроком Коаліції став запуск у квітні 2008 року веб-сайту "Oнляндія – безпечна веб-країна". На цьому сайті представлені матеріали для дітей, їхніх батьків та вчителів: інтерактивні ігрові сценарії, короткі тести, готові плани уроків, завдяки яким діти та дорослі зможуть засвоїти основи безпечної роботи в Інтернеті. Також сайт пропонує зрозумілу та перевірену на практиці інформацію про Інтернет-безпеку, після ознайомлення з якою навіть користувачі-початківці зможуть ефективно використовувати ресурси мережі та захистити себе від небажаного контенту.
Так в районній бібліотеці для відвідувачів пункту вільного доступу до мережі Інтернет була проведена акція "Інтернет - територія безпеки". Діти були ознайомлені з нормами перебування за комп’ютером для дітей різного віку, з правилами Інтернет-етики, з ризиками під час роботи у мережі та боротьби з ними.  Переглянули відеоролик "Безпечна подорож в Інтернеті". А закріпили свої знання відповівши на контрольні запитання веб-сайту "Онляндія - безпечна веб-країна".




Немає коментарів:

Дописати коментар