неділю, 1 червня 2014 р.

Кара завжди "наздоганяє" злочин

Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватись своїми правами і добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Але знати детально всі закони неможливо. Основні, які стосуються молоді, вони повинні знати. Також треба пам'ятати про те, що від проступку до злочину один крок. Шлях до злочину розпочинається з розбещеності, неповаги до старших, жорстокості. Щоб ознайомити молодь про їхні права та обов'язки, про злочини, про те, за що наступає кримінальна та адміністративна  відповідальність, бібліотекарі районної бібліотеки провели з учнями дискусію "Кара завжди "наздоганяє" злочин".
 
 
 
Що ж таке злочин? Які бувають види злочинів? В чому він полягає? Ці та багато інших запитань було розкрито в обговоренні. Ознайомилися з Кримінальним кодексом України, зокрема, зупинилися на розділі, де мова йде про злочини проти громадської безпеки. Які злочини тут фігурують та  яка міра покарання передбачена за скоєння саме такого роду злочинів - все це обговорювали бібліотекарі з учнями.
Для того, щоб чітко і правильно усвідомити свої права та обов'язки, до чого можуть привести заподіяні злочини та правопорушення,учням було запропоновано розглянути життєві ситуації та відповісти на питання вікторини. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар