середу, 24 липня 2013 р.

Герої прочитаних книг


Існує книг багато на землі.
Вони цікаві, мудрі, гарні.
Та кожен з нас, дорослий чи малий,
Всяк казочку читати полюбляє.
 
Казок на світі дуже багато. І в книжках, і в житті. Нема жодного народу, який би не складав своїх казок. Казка-це мудрість народу. Казку складає сам народ. Вона прийшла до нас через віки, ще від того часу, коли люди писати не вміли. Тому вона і називається казка, бо кажеться, розказується.І завжди в казках перемагає правда, тому що народ - завжди за правду.
Народні казки народилися в сиву давнину,їх передавали з вуст в вуста від покоління до покоління. Саме у казках поєднується реальність і вигадка, життя і чудеса. Вони живуть поряд з нами з дитинства, зачаровують завжди красою рідного слова.
 
Ось і сьогодні казка завітала в дитячий садок "Лелеченя".
 
 
 
 
Для дітей середньої та старшої групи була проведена гра-вікторина по казках "Герої прочитаних книг". 
Бібліотекарі виявили серед дітлахів найкращих знавців українських народних казок. 
 
 
 
 
В дружньому колі прочитали українські народні казочки "Котик та півник", "Івасик Телесик", "Солом'яний бичок",  також малят зацікавили і нові сучасні казочки, оповідання та віршики, такі як  "Як Маша з подушкою посварилася" Г.Лебедєвої, "Мешканці старого двору" Р.Росіцького, "Раз, два, три! Природо, оживи!" Л.Суворової та інші.
 
 
 
 
Дуже весело і цікаво пройшов захід. Дітлахи неохоче відпускали казку, але ми пообіцяли, що невдовзі знову зустрінемось. До нових зустрічей!
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар