четвер, 22 січня 2015 р.

Інформ-дос'є "Щоб сяяв Соборності шлях"

   День 22-го січня 1919 року увійшов до національного календаря  як велике державне свято - День Соборності України.
       У важкій витривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського минулого за соборність своїх земель.
    Упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.
           Саме тому, на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів. На волелюбному зібранні було урочисто проголошено об'єднання Української народної республіки та Західно-Української народної республіки.
             Ми щасливі, що народилися і живемо на такій чудовій, мальовничій землі - у нашій славній Україні. Тут жили наші предки, живуть батьки, тут корінь українського народу, що сягає сивої давнини.
              Так, для відвідувачів бібліотеки до дня Соборності України було проведено інформ-дос'є  "Щоб сяяв Соборності шлях". Діти ознайомилися з історією цього свята та переглянули відео "День Соборності".  Також для учнів 5-11 класів оформлена експрес-полиця "Великий день Злуки".




Немає коментарів:

Дописати коментар