понеділок, 1 грудня 2014 р.

Відео лекторій "СНІД - невиліковна хвороба"


Здоров'я - одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я - це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.
  Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ і його кінцева стадія СНІД. СНІД - особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини.
   З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
  Стрімко зростає кількість інфікованих і померлих від СНІДу людей. Зусилля вчених спрямовано на винайдення ефективних методів подолання  СНІДу, однак поки говорити про успіх, про перемогу над вірусом ВІЛ передчасно. За оцінками експертів, сьогодні понад 50 млн. жителів планети Земля є ВІЛ-позитивними, а понад 20 млн. - вражені СНІДом. Кожного дня у світі інфікується 15-16 тис. осіб, переважно молодого віку.
     На жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДу в Східній Європі постраждала найбільше. Сьогодні в нас офіційно зареєстровано 49 тис.осіб, що мають статус ВІЛ-позитивних. Серед них майже 4 тис. дітей у віці до 14 років. У тенетах СНІДу перебувають понад 3 тис. громадян України, з яких понад 100 дітей.
СНІД забрав мільйони життів, ще мільйони чекають своєї смерті, бо від інфікування до розгортання СНІДу проходить від 5 до 15 років.
ВІЛ передається через кров, під час ін'єкцій нестерильними інструментами, від ВІЛ-позитивної матері до дитини.
 Для відвідувачів бібліотеки до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом був проведений відеолекторій "СНІД - невиліковна хвороба". Учні дізналися багато цікавих фактів про цю страшну хворобу, переглянувши фільм для молоді "Життя на повну силу".


 
 
 

        


       
 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар