пʼятницю, 11 липня 2014 р.

Чорний, білий, гарячий

Дива трапляються не тільки в новорічну ніч. Спекотні літні дні теж можуть бути чарівними. Кажуть, що є в році такий день, коли можна з'їсти море шоколаду і при цьому не набрати зайвих калорій. Що ж це за день?
Йдеться про солодке-пресолодке і смачне –
пресмачне  свято – Всесвітній  День Шоколаду. Відзначається він щорічно 11 липня - в самий розпал спекотного літа.  День Шоколаду - свято зовсім ще молоде. З'явився він тільки в 1995 році. Придумали його французи - великі любителі шоколаду. Ідея припала до душі ласунам і за межами Франції. У результаті сьогодні Всесвітній День Шоколаду святкується в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні.
Наша бібліотека теж не залишилася осторонь цього солодкого та смачного свята. Для відвідувачів пункту вільного доступу до мережі Інтернет районної бібліотеки для дітей було проведено свято всіх ласунів "Чорний, білий, гарячий". Завідуюча бібліотекою для дітей Шип Т.О. ознайомила присутніх з історією шоколада та якими корисними властивостями володіє цей продукт. А також переглянули відео "Історія шоколаду" та "Як виготовляють шоколад".
Гіркий чи, молочний, білий, з добавками і начинками - кожен вибирає відповідно до свого смаку, настрою і характеру. Одне абсолютно безперечно: шоколад є, мабуть, найпопулярнішим продуктом не тільки для дітей, а й для дорослих.
 



 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар