неділю, 23 лютого 2014 р.

Усний журнал

 

                            "Немає в світі поета,                                           
                       який стільки важив би в житті
                       свого народу, як Шевченко".
                                                М.Рильський                                                                             М.Рильський
                              
       Життя нашого поета таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це легенда. Бібліотекар Козарчук Л.Л. розпочала розповідь про поета, як починаються казки. За широкими морями, за лісами дрімучими був колись веселий край, розкішний і багатий, заневолений двома неволями. Одна неволя - панська, а друга - царська. І жили там рабами в тяжкій чужій роботі заворожені в неволю люди. Світ їм було зав'язано, говорити - заказано, ходили німі.
Україна... В одному вже тільки цьому слові бринить ціла музика смутку і жалю... Україна - країна смутку і краси , країна, де найбільше люблять волю і найменше мають її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої, вікової, героїчної боротьби за волю, в результаті якої - велетенське кладовище і високі могили в степу, руїна та прекрасна на весь світ пісня...
Україна - це тихі води і ясні зорі, зелені сади, білі хати, лани золотої пшениці. Україна - це марні,обшарпані, голодні люди. Поема жалю і смутку... краси і недолі. Отже, сторінки нашого журналу належать невиданому у всі часи по всьому світі її огненному поетові. Легендарному поетові казкового краю...Великому борцеві за волю свого краю, свого люду, за безмежно широку волю на всьому світі поневолених народів. За всіх поневолених, близьких і далеких.
1 сторінка усного журналу називається " Сторінки з біографії", 2 сторінка - "Кобзар", 3 сторінка - "Шевченко - художник", 4 сторінка журналу - "Цікаві факти із життя Тараса Шевченка", остання сторінка - вікторина по біографії великого поета.
У житті Тараса Григоровича Шевченка було чимало цікавих фактів, про які мало хто знає. Існують навіть народні перекази, які викликають неабиякий інтерес. Вишуканий смак, Сад Шевченка, Модний кожух, Вишиванка з чужого плеча, Справжній народний співець - про це учні дізналися з розповіді бібліотекаря. На завершення провели вікторину по творчості поета.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар