середу, 20 травня 2015 р.

До дня родини

                                                   

                          Сім'я, родина, рід -
                          Які слова святі.
                          Вони потрібні кожному в житті.
                          Якщо зміцніє хоч одна родина -
                          Міцніша стане наша Україна.

До дня родини для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу бібліотекарі районної бібліотеки провели годину сімейного спілкування "Теплом зустрічає отчий дім". В Україні говорять: "Без сім'ї немає щастя на землі". Саме в сім'ї дитина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ, навчається любові і добра, тут вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам'ять свого роду. Родина - це не тільки рідні, родичі, адже родина до родини - це народ. Ми, українці, народ, який складається з родин - великих і малих, дружніх і працьовитих. Мамина пісня, батьківська хата, бабусина вишиванка, дідусева казка - все це - родословна пам'ять, наші символи, наша історія. У заході приймали участь родини:
дитячий будинок сімейного типу Гребельної Інни Володимирівни та Бондаренко Ганни Миколаївни;

прийомні сім'ї - Браташ, Кальян, Німовець,Клименко, Батаєві, Басура.


Бібліотекарі говорили про значення в житті кожного батька та матері, а також "... як чудово, коли в родині багато братів та сестер. Завжди в українських родинах було багато дітей. У великих родинах жили дружно, допомагали одне одному, любили кожного, і були щасливі".
Потім розпочалося найцікавіше - конкурсна програма, яка складалася з таких конкурсів: "Розминка", "Пантомім","Розумна голова", "Дістати цукерку", гра "Коробка з сюрпризом", "Загадки", "Сірникові коробки" та "Скоромовки". Ми навіть і не здогадувалися, що наші діти такі активні та запальні, з великим задоволенням приймали участь у всіх конкурсах, за які отримували призи. В кінці заходу родина Бондаренко Ганни Миколаївни привітали всіх зі святом віршами та легендою про маму. Свято пройшло в теплій та дружній атмосфері.









Немає коментарів:

Дописати коментар